top of page
Diensten: Diensten

Bewegingstherapie

Ontwikkeling in Beweging biedt bewegingstherapie (psychomotorische therapie ofwel PMT) aan kinderen, jongeren en volwassenen. Bij bewegingstherapie wordt gebruik gemaakt van sport en spel. Op deze manier leer je door te doen en te ervaren.

 

Dit is bijvoorbeeld prettig voor kinderen en jongeren die het moeilijk vinden om te praten over hetgeen ze lastig vinden. Denk hierbij aan: boosheid, spanningen, omgaan met emoties, faalangst, sociale vaardigheden, assertiviteit, zelfbeeld en zelfvertrouwen.

 

Door middel van oefeningen krijg je inzicht in eigen denken, voelen en handelen en kan er nieuw gedrag en/of vaardigheden worden aangeleerd. De therapie wordt helemaal afgestemd op jouw hulpvraag.

Wij gebruikten bij de PMT een combinatie van cognitieve gedragstherapie, NLP, rots en water methodiek en een bak met ervaring.

 

De therapie wordt gegeven in de beweegruimte in de Bilt. Het kan soms voor kinderen beter zijn om aan het probleem te werken waar het probleem zich voor doet. Dit kan doormiddel van psychomotorische therapie op school of thuis. Dit moet dan afgestemd worden met de school en de leraren. 

Psychomotorische therapie
bottom of page