top of page

Psychomotorische therapie

Ontwikkeling in Beweging biedt Psychomotorische therapie (PMT) aan kinderen, jongeren en volwassenen. PMT is een therapie waarbij gebruik wordt gemaakt van sport en spel. Op deze manier leer je door te doen en te ervaren.

 

Dit is bijvoorbeeld prettig voor kinderen en jongeren die het moeilijk vinden om te praten over hetgeen ze lastig vinden. Denk hierbij aan: boosheid, spanningen, omgaan met emoties, faalangst, sociale vaardigheden, assertiviteit, zelfbeeld en zelfvertrouwen.

 

Door middel van oefeningen krijg je inzicht in eigen denken, voelen en handelen en kan er nieuw gedrag en/of vaardigheden worden aangeleerd. De PMT wordt helemaal afgestemd op jouw hulpvraag. Met deze infographic wordt het duidelijk welke soorten hulpvragen er zijn.

 

De PMT wordt gegeven tussen 13:00 en 16:30 in de Beweegruimte in de Bilt. Ook is het mogelijk dat Michael langs komt op school. Dit moet dan afgestemd worden met de school en de leraren. 

Diensten: Diensten

Het kan beter zijn om aan het probleem te werken waar het probleem zich voor doet. Dit kan doormiddel van therapie of gespecialiseerde begeleiding op school of thuis.

Diensten: Diensten
PMT

Psychomotorische therapie aan huis of op school

Weerbaarheidstraining

Met deze training leer je stevig in je schoenen te staan, nee durven zeggen en voor jezelf op te komen, maar ook om aan te voelen wanneer het beter is om ergens niet zo’n last van te hebben en het ‘los te kunnen laten’.


Dit leer je in een blok van 12 weken maar ook daarna kan je de training gewoon blijven volgen om je aangeleerde vaardigheden nog extra te versterken.


De training wordt gegeven met behulp van:

  • Rots en water methodiek (anti pest training)

  • Boks en stoei werkvormen (in je kracht staan)

  • Psychomotorische werkvormen (PMT)


Thema’s die aan bod komen zijn:

  • Een krachtige uitstraling

  • Een sterke mindset

  • Pesten

  • Grenzen aangeven

  • Hulp vragen


De weerbaarheidstraining wordt gegeven in kleine groepen (maximaal 6 personen). Daardoor is er veel ruimte voor individuele aandacht en kan er gewerkt worden aan persoonlijke doelen. 
Tijdens de werkvormen ligt de nadruk op het doen en het ervaren. We gaan dus niet veel praten maar juist aan de slag! 

Contact
Kinderen
Diensten: Diensten
bottom of page